Cuba: Școlile nu vor fi redeschise înainte de vaccinarea tuturor copiilor de peste trei ani

Cuba: Școlile nu vor fi redeschise înainte de vaccinarea tuturor copiilor de peste trei ani
Cuba: Școlile nu vor fi redeschise înainte de vaccinarea tuturor copiilor de peste trei ani / Foto: Pixabay.com
Publicat: 01/09/2021, 07:44

Cuba nu își va redeschise școlile până când toți copiii din țară cu vârste de peste trei ani nu vor fi vaccinați anti-COVID.

„Ştim că familiile cubaneze sunt foarte îngrijorate din cauza reluării cursurilor în format fizic şi este important să spunem că pe 6 septembrie vom inaugura noul an şcolar, însă prin intermediul unor cursuri televizate”, a declarat Ena Elsa Velazquez, ministrul cubanez al Educației, marţi seară, la televiziunea de stat, potrivit AFP, citat de Agerpres și Știrile Pro Tv.

„Am decis, în acord cu Ministerul Sănătăţii (…), că elevii vor reveni la şcoala cu prezenţă fizică odată ce vor fi vaccinaţi”, a adăugat Ena Elsa Velazquez.

Cuba folosește trei vaccinuri anti-COVID

Cuba are o populație de 11,2 milioane de locuitori și a raportat, la începutul pandemiei, 652.000 de infectări și 5.303 decese asociate COVID-19.

Cuba dispune de două seruri produse local, Abdala și Soberana, care nu sunt însă autorizate de OMS.

Doar 30% din populația cubaneză a fost însă imunizată, guvernul fiind departe de ținta de 70%, propusă pentru sfârșitul lunii august.

În acest context, Cuba a început să utilizeze și vaccinul chinezesc anti-coronavirus Sinopharm, transmite sursa citată.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase