Ministrul Culturii, Daniel Barbu, despre rușinea României la Târgul de Carte de la Frankfurt. „Mi se pare onorabil”

Redactor:
Cristian Andrei
Luni, ministrul Culturii, Daniel Barbu, nu știa că instituția pe care o conduce a organizat standul României la cel mai important târg de carte din lume, cel de la Frankfurt, care s-a desfășurat în perioada 9-13 octombrie. Astăzi a aflat, s-a uitat pe poze și consideră că acesta a fost "onorabil".

Luni, ministrul Culturii, Daniel Barbu, nu știa că instituția pe care o conduce a organizat standul României la cel mai important târg de carte din lume, cel de la Frankfurt, care s-a desfășurat în perioada 9-13 octombrie. Astăzi a aflat, s-a uitat pe poze și consideră că acesta a fost „onorabil”. Reprezentarea României a fost descrisă pentu gândul de agenții literari, scriitorii și editorii români prezenți drept „o dezamăgire” și „o rușine”.

Luni, ministrul Culturii declara pentru gândul că ICR s-a ocupat de standul României la Frankfurt: „Nu știu. Nu ministerul Culturii a organizat, ci ICR. Este cu totul altă instituție, întrebați acolo. Noi ne ocupam de Stuttgart, nu de Frankfurt”, a declarat inițial ministrul. Marți a revenit: „Nu ICR a organizat, ci Ministerul Culturii, nu s-a înțeles bine. Ministerul Culturii a organizat târgul de la Frankfurt, pavilionului României evident, și am văzut și poze și, în ciuda a ceea ce au relatat unii participanți a fost o prezență onorabilă”, a declarat ministrul pentru gândul la o zi distanță.

La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare astfel de eveniment din lume, la care, dacă nu ești, nu exiști din punct de vedere literar, România a existat cu un stand prăfuit de o sută de metri pătrați. Standul a fost catalogat de agenți literari, editori și scriitori români prezenți la târg drept „mizerabil”, „rușinos”, „urât” ori „o dezamăgire”. Poetul Nicolae Prelipceanu, care a susținut o lectură publică în zilele de târg închise publicului larg, spune că a fost nevoit să vină de acasă cu un afiș de promovare improvizat pe care l-a amplasat la stand, iar agentul literar Simona Kessler crede că țara noastră s-a prezentat la evenimentul literar al anului „în capot și șlapi”

Unul dintre cei prezenți la eveniment, Cristian Dinu, a postat pe blogul personal o serie de fotografii cu standul anost al României. Ministrul Culturii și-a făcut din România însă o altă părere.

„I-am rugat pe cei din subordinea mea să-mi explice ce s-a întâmplat, am intrat și eu în panică când am văzut presa și am văzut raftul cu cărți, numele României scris mare, public pe scaune, conferențiari vorbind, părea totul foarte în regulă. Am văzut multe poze, nu una. Evident, că am vorbit cu cei de la Direcția politici culturale care au participat la organizarea standului României și mi-au spus că a fost o organizare foarte corectă”, a declarat Barbu.

Ministerul Culturii a trimis marți pe adresa redacției câteva poze surprinse în timpul unora dintre cele cinci evenimente organizate de instituție în cele cinci zile de târg. În aceste momente fierbinți ale prezenței României la Frankfurt, promovate, după spusele reprezentanților instituției, ca atare, la standul României se află între 15 și 20 de vizitatori.

Un eveniment organizat la standul României. Sursa foto: Ministerul Culturii

Lectură publică Nora Iuga, la standul României. Sursa foto: Ministerul Culturii

 

 

 

 

 

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Numai Ion Țiriac putea face asta! Miliardarul a uitat două Ferrari într-un garaj și după...
Țara din Europa pe care toată lumea a uitat-o. Nu a primit nici măcar o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Când am putea reveni la normalitate. Cele mai bune și cele mai negre scenarii
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Horocop 25 ianuarie 2021. Zodia care își atinge obiectivele dificile
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide