Ministrul de Externe Titus Corlățean dă asigurări în ceea ce privește sprijinul imigranților români din Marea Britranie

Publicat: 04 03. 2013, 10:55
Actualizat: 29 07. 2014, 19:02

Ministrul român de Externe Titus Corlățean a declarat că a primit „asigurări oficiale din parte Guvernului britanic” în ceea ce privește posibilitatea ca imigranții să solicite și să primească ajutoare, potrivit reglementărilor UE, relatează The Telegraph.

Pe de altă parte, premierul britanic David Cameron a arătat că regulile de acordare a acestor ajutoare vor fi înăsprite, dar și că accesul străinilor la serviciile de sănătate gratuite va fi limitat.

„Este important să nu existe motive artificiale, perverse, pentru ca oamenii să se mute în Marea Britanie”, a explicat ministrul britanic de Externe, William Hague.

Cu toate acestea, Corlățean a precizat pentru Sky News că Guvernul României este pegătit să ia măsuri în cazul în care Guvernul britanic va refuza să sprijine imigranții.

„Dacă toată lumea va respecta legislația europeană, nu cred că este nevoie să continuăm discuțiile referitoare la posibilele sancțiuni”, a arătat acesta. „Nu vorbim despre români ca imigranți; ei sunt cetățeni europeni, noi suntem cetățeni europeni, suntem membrii Uniunii Europene așa că avem drepturi legitime potrivit tratatelor UE”, a adăugat Corlățean.