Ministrul rus al Apărării a făcut un anunț de ultimă oră. Ce s-a întâmplat cu unul dintre piloții avionului doborât de aviația turcă

Publicat: 25 11. 2015, 12:11

„Operațiunea de salvare s-a încheiat cu succes. Pilotul este înapoi la baza noastră aeriană. El este teafăr și nevătămat”, a declarat Șoigu, în cadrul unei reuniuni la Ministerul Apărării.

Ministrul a menționat că operațiunea a durat 12 ore și le-a mulțumit „tuturor oamenilor care și-au riscat (viețile) lucrând pe tot parcursul nopții”.

„I-am raportat acest succes comandantului suprem (președintele rus Vladimir Putin). El mi-a cerut să le mulțumesc tuturor membrilor personalului care au participat la această operațiune”, a declarat Șoigu.

Vladimir Putin a precizat că pilotul ucis în Siria va fi decorat postum cu Steaua Eroului. Pilotul salvat va fi de asemenea decorat. „Pilotul este în siguranță și (…) se află deja la baza aeriană. El și restul echipei de salvare vor fi decorați”, a subliniat liderul rus.

Armata turcă a doborât, marți dimineață, un avion de vânătoare rus, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susține, fără dovezi, că avionul rus ar fi pătruns în spațiul aerian turc. Moscova respinge acuzațiile. Cei doi piloți ruși s-au catapultat, dar o grupare insurgentă a etnicilor turci din Siria anunțase că au fost împușcați mortal.