Miorița Videanu, audiată la DNA. Adriean Videanu: Este martor

Publicat: 06 02. 2015, 11:47

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a stat la Secția 12 Poliție aproape o oră, stabilind cu polițiștii supraveghetori zilele în care se va prezenta, în cadrul măsurii controlului judiciar.

Adriean Videanu a venit la Secția 12 Poliție la câteva ore după ce a fost lăsat să plece din Arestul Poliției Capitalei, în urma deciziei instanței supreme de cercetare a sa sub control judiciar, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, în care este acuzat alături de fostul șef al DIICOT Alina Bica și de Dorin și Alin Cocoș.

În timp ce Adriean Videanu era la secția de poliție, soția sa, Miorița Videanu, a mers la Direcția Națională Anticorupție (DNA), aceasta fiind însoțită de avocatul Cristian Ene, care îl apără și pe fostul ministru al Economiei.

Potrivit unor surse judiciare, Miorița Videanu urmează să fie audiată de procurori în calitate de martor, urmând să dea declarații în legătură cu firma Titan Mar SA.

Instanța supremă a admis, vineri, contestația lui Adriean Videanu la decizia din 31 ianuarie prin care s-a dispus arestarea sa preventivă și a dispus eliberarea sa din arest și cercetarea sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

În același dosar, fosta șefă a DIICOT Alina Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, Dorin și Alin Cocoș au rămas în arest, instanța supremă menținând decizia din 31 ianuarie.

Pe durata controlului judiciar, respectiv din 6 februarie până la 6 aprilie inclusiv, Adriean Videanu are interdicție să părăsească țara fără încuviințarea procurorilor și să se apropie sau să comunice cu inculpații Alina Bica, Dorin Cocoș, Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu, precum și cu martorul Mihai Cristian Atănăsoaei.

De asemenea, Videanu este obligat să se prezinte la Poliție în zilele stabilite prin programul de supraveghere, să meargă la procurori și în instanță ori de câte ori este chemat și să anunțe dacă își schimbă locuința.

Adriean Videanu este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanță dată ca procuror-șef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competență, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acțiuni ale lui Videanu, care fusese dispus de procurorul ce instrumenta dosarul Romgaz-Interagro, în care fostul ministru este cercetat.