Mircea Băsescu neagă că i-ar fi cerut avocatului Șerban Calafus să-l apere pe Bercea Mondial

Redactor:
Vlad Mironescu
Mircea Băsescu neagă că i-ar fi cerut avocatului Șerban Calafus să-l apere pe Bercea Mondial
Mircea Băsescu a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu i-a cerut niciodată avocatului Șerban Calafus să-l apere pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precizând că este vorba despre o casă mare de avocatură și e "treaba ei pe cine alege să apere".

Mircea Băsescu a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu i-a cerut niciodată avocatului Șerban Calafus să-l apere pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precizând că este vorba despre o casă mare de avocatură și e „treaba ei pe cine alege să apere”.

„Nu eu i-am cerut să-l apere pe Bercea Mondial. Sunt o casă de avocatură, una foarte cunoscută aici la noi (Constanța – n.r.). Tatăl lui Șerban, Sorin Calafus, m-a reprezentat pe mine în procesul pe care l-am avut cu Sorin Roșca Stănescu, dar nu i-am cerut eu să-l apere pe Bercea”, a declarat Mircea Băsescu.

Întrebat dacă, în urma vreunei discuții, Șerban Calafus ar fi putut interpreta că i s-a cerut să-l reprezinte pe Sandu Anghel, Mircea Băsescu a spus că a discutat cu avocatul său, Sorin Calafus, pe marginea acestui caz, dar nu a lăsat să se înțeleagă că ar vrea ca această casă de avocatură să-l apere pe Bercea Mondial.

„Am vorbit cu Sorin Calafus despre acest caz, ca și depre alte cazuri de acest fel de la noi din țară. Mi se pare normal să vorbim. Dar nu i-am cerut niciodată să-l apere pe Bercea Mondial. E o casă mare de avocatură, e treaba lor pe cine aleg să apere. Nu pot eu să le spun pe cine să apere”, a mai spus Mircea Băsescu.

Bercea Mondial a fost reprezentat, marți, la Curtea de Apel Craiova de către avocatul Șerban Calafus care a spus că face acest lucru la solicitarea lui Mircea Băsescu, „dată fiind legătura, afinitatea dintre familia Anghel și familia Băsescu”.

Bercea Mondial a fost apărat în instanță de către avocatul său Iancu Tănăsescu, dar și de un nou avocat, Șerban Calafus.

Șerban Calafus a declarat ca a venit să-l reprezinte pe Bercea Mondial la solicitarea lui Mircea Băsescu întrucât acesta este „îngrijorat de soarta finului”. El a precizat că l-a solicitat fiul lui Sandu Anghel, dar și Mircea Băsescu.

„Suntem avocații (n.r. – Șerban Calafus și tatăl său) familiei Băsescu de ceva timp, dată fiind legătura, afinitatea dintre familia Anghel și familia Băsescu”, a spus Calafus.

Întrebat dacă Mircea Băsescu este îngrijorat, avocatul a răspuns: „În mod sigur este îngrijorat, oricine este îngrijorat, chiar și dumneavoastră și cred că o țară întreagă, numai cei care au cu domnul Bercea dușmănii, nu sunt”.

El a afirmat că „a fost plăcut impresionat de Bercea Mondial”, acesta fiind „chiar un tip care are o cultură, vocabular, un personaj ok”. Totodată, avocatul a menționat că Sandu Anghel este „demoralizat”.

De asemenea, întrebat dacă va câștiga procesul, avocatul a răspuns: „În mod sigur, probele sunt de partea noastră.”

Sedința de judecată de la Curtea de Apel Craiova, unde are loc recursul la decizia Tribunalului Olt de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicția de a părăsi localitatea în cazul lui Bercea Mondial s-a încheiat, instanța rămânând în pronunțare.

Sandu Anghel nu a fost prezent în sala de judecată, întrucât luni a fost adus la Penitenciarul Jilava, urmând să fie supus unei expertize psihiatrice.

Magistrații Tribunalului Olt au admis, joi, cererea lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicția de a părăsi localitatea, în dosarul în care este acuzat că și-ar fi înjunghiat un nepot, decizia fiind atacată cu recurs de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Sandu Anghel, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, a fost arestat preventiv în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce și-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuț Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova.

În aprilie, Bercea Mondial a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare și portul cuțitului, fără drept, în locuri și împrejurări în care s-ar putea primejdui viața ori integritatea corporală a persoanelor.

Procurorii Parchetului Curții de Apel Craiova i-au mai trimis în judecată pe fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, zis Ambasador, pentru complicitate la tentativă de omor calificat și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, pe soția interlopului din Olt, Fănica Anghel, zisă Stela, pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare și încercarea de a determina mărturia mincinoasă.

De asemenea, Bercea Mondial este cercetat într-un dosar pentru evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată și înșelăciune săvârșită prin mijloace frauduloase.

Probatoriul a relevat că Sandu Anghel a acordat, sub formă de avans (marfă și împrumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), în condițiile în care între societăți nu s-au derulat tranzacții comerciale. Totodată, a ridicat din conturile societăților administrate în baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei, reprezentând salarii.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din județul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetați de Poliția Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru șase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele șefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanța.

Cătălin Legănel, [email protected]

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
O nouă variantă de coronavirus se răspândește în Europa. Medic: „Nu am văzut nicio variantă...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Banca Transilvania tocmai a făcut anunțul, iar acești români sunt vizați direct. E o provocare...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Christina Ich s-a trezit cu poliția la ușă. Incidentul a avut loc la tăierea moțului...
Inchide