Mircea Negulescu se va apăra singur în dosarele în care e acuzat

Publicat: 02 07. 2018, 19:39
Actualizat: 26 03. 2019, 07:59

This browser does not support the video element.

„Am solicitat niște copii, ca să mă pot apăra. Nu (mi-am angajat un avocat -n.r.). Mă apăr singur, da”, a declarat Mircea Negulescu, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Întrebat dacă e pregătit de o confruntare cu familia Cosma, Mircea Negulescu a răspuns afirmativ. Totodată, solicitat să comenteze dacă ar avea emoții să o vadă pe Andreea Cosma, procurorul a răspuns : „Nu. De ce să am?”.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM a suspendat judecata acțiunilor disciplinare ale Inspecției Judiciare contra fostului șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și a procurorilor Mircea Negulescu și Alfred Savu până la soluționarea dosarelor în care aceștia sunt implicați. Cercetările au fost demarate după ce fostul deputat Vlad Cosma a prezentat public mai multe înregistrări cu cei doi magistrați, acuzându-i că au falsificat probe și că au constrâns martori să dea diferite declarații. Parchetul General a anunțat că fostul șef DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați penal sub acuzația de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.