Mirror: „Româncele arată precum Kate și Pippa, iar berea e mai ieftină ca apa noastră”

Publicat: 03 02. 2013, 17:51
Actualizat: 29 07. 2014, 19:04

Inspirați de campania gândul și GMP „Why don”t you come to Romania”, jurnaliștii de la Mirror și-au trimis un reporter în București, pentru a vedea dacă într-adevăr „jumătate dintre românce arată precum Kate Middleton, iar cealaltă jumătate, ca Pippa”.

„După o cercetare în profunzime, putem spune că româncele sunt într-adevăr frumoase, iar multe seamănă cu Kate și Pippa. Într-o engleză perfectă, fetele ne-au spus totuși că ar veni în Marea Britanie pentru o viață mai bună”, scriu jurnaliștii de la Mirror.

Jurnaliștii britanici au luat la pas „barurile pline de fum” din Centrul Vechi al Capitalei, pentru a discuta cu româncele. „Româncele sunt foarte frumoase, mă flatează comparația cu Kate”, a declarat o tânără de 19 ani, în timp ce alta a mărturisit că ar vrea ca mai mulți britanici să vină în România, deoarece aceștia se îmbracă bine și au un accent interesant.

„Am fost la Londra, e mult mai frumos decât aici. Cred că la anul, când se ridică restricțiile, mă mut acolo. Salariile sunt mai bune”, le-a spus o domnișoară celor de la Mirror.

Jurnaliștii britanici confirmă mesajele din două dintre afișele campaniei gândul și GMP „Why don`t you come over”. „Într-adevăr, berea e ieftină, costă 0,91 lire. Iar apa la noi costă o liră. Iar Charles are într-adevăr case în România”, scrie Mirror.

Britanicii încheie spunând că, deși mâncarea, țigările și benzina sunt mult mai ieftine în România decât în Marea Britanie, țara noastră e departe de a fi un paradis. „Jumătate dintre oameni trăiesc în sărăcie, iar unul din trei români nu-și permite să-și plătească facturile. Unul din patru români sub 25 de ani e șomer, iar salariile medii sunt de 1.500 de lei”, scrie Mirror.