Misterul femeii „dispărute în urmă cu doi ani” si găsită vie în mare de un pescar

Publicat: 01 10. 2020, 14:37
Actualizat: 01 10. 2020, 15:04
Misterul femeii „dispărute în urmă cu doi ani” si găsită vie în mare de un pescar. Foto caracter ilustrativ

O femeie declarată dispărută de familia ei în urmă cu doi ani a fost salvată după ce a fost văzută plutind în mare în largul coastei de Nord a Columbiei săptămâna trecută.

Descoperită „inconștientă, plutind” în mare, după ce a fost obligată să părăsească un loc pentru refugiati

Angélica Gaitán a fost găsită în mare la mai mult de o milă distanță de portul orașului Puerto Columbia, înainte de a fi adusă la țărm pentru a primi tratament medical.

Salvatorii ei o confundaseră inițial cu un buștean plutitor până când ea își ridică mâinile pentru a face semn de ajutor, potrivit ziarului local La Libertad.

Filmările prezentate de Rolando Visbal, un pescar care a fost unul dintre salvatorii ei, o arată pe Angélica Gaitán fiind trasă într-o barcă și ulterior fiind ajutată.

Ulterior,  Angélica Gaitán a declarat radioului columbian că a fost descoperită „inconștientă, plutind” în mare, fiind salvată de Visbal și prietenul său.

„Slavă Domnului că am rămas în viață și am fost salvată. M-au adus la un centru de sănătate unde primesc îngrijirea necesară ”, a adăugat ea.

Femeia susține că și-a pierdut casa în 2018, după ce a fost abuzată ani de zile de fostul ei soț, o versiune a evenimentelor pe care le-a contestat familia ei. Într-un interviu acordat RCN Radio Barranquilla, aceștia au spus că a plecat neanunțată în timp ce suferea de probleme de sănătate mintală.

Angélica Gaitán a declarat presei columbiene că s-a aruncat în mare după ce a fost obligată să părăsească un loc pentru refugiati unde stătuse, adăugând că a petrecut opt ​​ore în apă înainte de a fi salvată.