Miting pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Peste 40.000 de persoane sunt așteptate la manifestații

Publicat: 10 03. 2018, 08:40
Actualizat: 02 10. 2018, 22:15

Președintele CNS, Izsak Balazs, a declarat corespondentului MEDIAFAX că mitingul și marșul sunt și acțiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României.

„CNS organizează, sâmbătă, la Târgu Mureș, un miting și un marș pentru autonomia Ținutului Secuiesc, la care așteptăm să participe 40.000 de persoane. Mitingul va începe de la ora 16 la Monumentul Secuilor Martiri, unde va avea loc o comemorare, iar la final se va citi o petiție adresată Guvernului României prin care cerem să susțină autonomia Ținutului Secuiesc printr-o lege organică, care a fost depusă în Parlament în decembrie 2017. De asemenea, cerem și sprijinul Parlamentului pentru adoptarea proiect. De la ora 17, participanții la miting se vor îndrepta în marș spre Prefectura Mureș, unde o delegație va depune petiția. De asemenea, mitingul și marșul sunt și acțiuni de protest împotriva actualului proiect de regionalizare a României”, a spus Izsak.

Acesta a precizat că proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, depus în decembrie 2017 de deputatul UDMR Kulcsar – Terza Jozsef Gyorgy, este un document care se bucură de o susținere populară din partea comunității maghiare.

Măsurile de ordine publică la manifestările organizate de CNS la Târgu Mureș vor fi asigurate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș, împreună cu celelalte structuri din subordinea MAI.