Mitropolitul Clujului, IPS Andrei i-a vizitat pe răniții accidentului aviatic din Apuseni

Publicat: 28 01. 2014, 12:53
Actualizat: 29 03. 2019, 12:56
Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a vizitat, marți, la Spitalul Județean din Cluj-Napoca, pe cei patru răniți în accidentul aviatic din Apuseni, spunând că i-a găsit "într-o stare de optimism" și cu "fețe luminate", el apreciind că aceștia au depășit perioada critică.

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a vizitat, marți, la Spitalul Județean din Cluj-Napoca, pe cei patru răniți în accidentul aviatic din Apuseni, spunând că i-a găsit „într-o stare de optimism” și cu „fețe luminate”, el apreciind că aceștia au depășit perioada critică.

IPS Andrei a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că s-a rugat împreună cu cele patru persoane rănite, în salonul acestora de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca.

„Am fost la spital, la cei patru răniți, m-am bucurat că i-am găsit într-o stare de optimism și cred că au depășit perioada critică. Sigur că mai au nevoie de îngrijri, dar își vor reveni la starea de dinainte. Am dat mâna cu ei, erau cu fața luminată și am făcut o rugăciune cu ei în salon și le-am adus aminte că un creștin trebuie să fie optimist când sunt încercări din acestea mari și au fost de acord cu mine. Erau optimiști și se vede că sunt oameni de calitate, fondul lor sufletessc este cel bun. Am rostit o rugăciune pentru bolnavi și ei au zis-o după mine”, a spus mitropolitul.

Acesta a adăugat că în momentul accidentului aviatic era plecat în pelerinaj la Ierusalim și din acest motiv nu a putut ajunge mai repede la spital pentru a-i vizita pe răniți.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj sunt internați medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru, Sorin Ianceu și copilotul Răzvan Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forțat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița județelor Cluj și Alba.

La bord se aflau patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor -, studenta de 23 de ani și doi membri ai echipajului de zbor – pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.

Medicul Radu Zamfir a fost externat în 21 ianuarie de la Spitalul Județean de Urgență (SCJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie, în timp ce ceilalți patru răniți au rămas spitalizați.