Motivul pentru care această proprietate costă 85 milioane de dolari

Publicat: 16 08. 2015, 17:01

Eothen, care se întinde pe o suprafață de 12 hectare, se află pe coasta estică a Statelor Unite, și este unul dintre cele mai cunoscute locuri frecventate de artiști și celebrități ale anilor ’70. Printre cei care au trecut pragul casei cumpărate de Andy Warhol, în 1972, împreună cu partenerul său de viață, Paul Morrissey, se numără Jackie Kennedy, John Lennon, membrii formației The Rolling Stones, Elizabeth Taylor, Truman Capote, Catherine Deneuve și Liza Minelli.

Ferma, devenită refugiul de vacanță al celor doi timp de 20 de ani, a fost cumpărată cu 225.000 de dolari și botezată în greaca veche Eothen (răsărit, n.r.). Pe proprietatea construită în anii ’20 de moștenitorii companiei Arm & Hammer se află o casă cu nouă dormitoare, patru șeminee din piatră, 11 băi, peste 5 hectare de pășune, grajduri pentru cai și patru case pentru oaspeți.

După moartea lui Andy Warhol, în 1987, la vârsta de 58 de ani, casa a fost întreținută în continuare de Paul Morrissey, iar în 2001 a fost scoasă la vânzare pentru suma de 50 de milioane de dolari. Abia în 2007, Eothen și-a găsit un cumpărător – Millard „Mickey” S. Drexler, președintele J. Crew Group, devenind proprietarul acesteia, după ce a plătit suma de 27 de milioane de dolari.

Andy Warhol, pe numele său adevărat Andrew Warhola Jr., este considerat „părintele curentului pop-art”. Acesta a fost grafician, fotograf, pictor și cineast american de origine slovacă.