Motivul pentru care un profesor din Gorj a lăsat 123 de liceeni cu mediile neîncheiate. Un singur elev, rudă cu profesorul, are media în catalog

Publicat: 25 02. 2017, 16:48

Scandalul de la Liceul Tehnologic Turceni a început după ce un profesor de Economie a refuzat să încheie mediile la clasele a XI-a și a XII-a, la finalulul primului semestru, pe motiv că elevii nu ar fi adus la timp niște referate.

Conducerea școlii are însă altă variantă. Spune că dascălul nu a încheiat mediile ca reacție la faptul că este cercetat de Comisia de disciplină, pentru că ar fi lipsit nemotivat o zi de la școală.

Din cei 124 de elevi, unul singur are media la Economie încheiată. Întâmplător sau nu, acesta este rudă a cadrului didactic.

Revoltați, părinții au venit la liceu pentru a cere explicații profesorului. Mulți se plâng că elevii nu pot să-și primească bursele, dacă nu au situația școlară încheiată.

La liceu s-a format o comisie de anchetă. Situația a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Mai mult, părinții au depus plângere la Poliție.

Profesorul de Economie riscă o sancțiune administrativă și chiar dosar penal pentru abuz în serviciu.