MS va revizui, până la jumătatea anului, Legea malpraxisului

Publicat: 08 02. 2013, 20:07
Actualizat: 03 02. 2019, 02:42

Legislația privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgență, până la jumătatea anului, având în vedere situațiile tot mai dese in care medici români sunt suspectați sau acuzați de malpraxis, informează Ministerul Sănătății (MS).

Astfel, MS intenționează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea lui 2012, un nou proiect de lege a malpraxisului.

Ministerul consideră că legislația privind rezolvarea cazurilor de culpă medicală trebuie revizuită de urgență, având în vedere situațiile tot mai dese in care medici români sunt sunt suspicionați sau acuzați de malpraxis.

Noile prevederi trebuie să introducă noțiuni și criterii clare pentru o mai bună gestionare a situațiilor de culpă medicală sau a suspiciunilor de culpă medicală, inclusiv a modului de stabilire și aplicare a sancțiunilor, se arată într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, vineri, de MS.

Ministerul Sănătății intenționează organizarea unor ample dezbateri pe marginea proiectului de act normativ cu profesioniștii din sistemul sanitar, cu societatea civilă, asociații ale pacienților, Colegiul Medicilor, companiile de asigurări și reprezentanți ai Baroului Național, astfel încât, până la jumătatea acestui an, să fie finalizat un proiect de lege pe care, ulterior să-l înainteze Parlamentului spre aprobare.