Mungiu nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film

Publicat: 15 02. 2012, 11:10
Actualizat: 25 07. 2012, 08:00
"4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d''Or la Festivalul de la Cannes, a fost ales, sâmbătă, printre filmele care vor intra în cursa pentru Premiul Academiei Europene de Film (EFA), informează site-ul EFA.

"4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", de Cristian Mungiu, premiat cu Palme d’Or la Festivalul de la Cannes, a fost ales, sâmbătă, printre filmele care vor intra în cursa pentru Premiul Academiei Europene de Film (EFA), informează site-ul EFA.

"4,3,2" s-a numărat printre cele 42 de filme selecționate pentru Premiile Europene de Film 2007 și a fost nominalizat în urma votului celor 1.800 de membri ai EFA. Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Festivalului de Film European de la Sevilla, la care participă și "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile", au fost anunțate producțiile din rândul cărora va fi ales filmul câștigător, pe 1 decembrie, la Berlin.

De asemenea, Cristian Mungiu a fost nominalizat în categoriile "Cel mai bun regizor european" și "Cel mai bun scenarist european", în timp ce Anamaria Marinca a fost nominalizată pentru "Cea mai bună actriță europeană" pe 2007.

Citește știrea completă pe www.mediafax.ro (click aici)