Nava Concordia EU 2019, lansată la apă. Contractul a avut o valoare de 3,35 milioane euro

Publicat: 26 03. 2019, 08:57

Nava de semnalizare a fost construită la șantierul naval Shipyard ATG Giurgiu, în 14 luni, iar contractul a avut o valoare de 3,35 milioane de euro.

La ceremonia de botez din portul Giurgiu, vor fi prezenți ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și comisarul european pentru Transport, Violeta Bulc, alături de reprezentanți ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Agenției Executive pentru Inovare și Rețele (INEA).

Obiectivul principal al proiectului FAIRway Danube este să implementeze „Master Planul de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil al Dunării și a afluenților săi navigabili”, acesta fiind aprobat de toate ministerele relevante în decembrie 2014. Scopul Master Planului este de a atinge și de a asigura condiții bune de navigație pe tot parcursul anului, prin furnizarea unui nivel minim de servicii.

Proiectul FAIRway Danube include elaborarea planurilor naționale de acțiune coordonate pentru implementarea „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil” și achiziționarea echipamentelor necesare pentru a desfășura activități pilot privind serviciile hidrologice în cele cinci țări (Bulgaria, Croația, Ungaria, România și Slovacia). În plus, proiectul include identificarea unor abordări inovatoare pentru reabilitarea și modernizarea șenalului navigabil și pregătirea documentației pentru implementarea viitoarelor măsuri selectate care sprijină în continuare punerea în aplicare a „Master Planului de Reabilitare și Întreținere a Șenalului Navigabil”.