Navă scufundată în Dunăre din cauza furtunii, nu sunt victime

Publicat: 05 12. 2013, 16:48
Actualizat: 05 12. 2013, 16:48

O navă de semnalizare propulsată de un împingător al Administrației Fluviale a Dunării de Jos s-a scufundat aproape în totalitate în Dunăre, joi, în zona sârbească a fluviului, din cauza unei furtuni puternice, reprezentanții Căpităniei Turnu Severin precizând că la bordul vasului nu se afla nimeni.

Nava „Sălceni 8”, formată dintr-un împingător și o gabară, se afla în misiune de semnalizare pe Dunăre spre Moldova Veche și se îndrepta spre ecluza sârbească de la barajul Porțile de Fier I, joi după-amiază, când a fost surprinsă de o furtună puternică pe fluviu.

Din cauza valurilor puternice, gabara s-a scufundat în proporție de 80%, în timp ce împingătorul, la bordul căruia se aflau patru marinari, a reușit să rămână în larg.

Șeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu există victime, la bordul vasului scufundat nefiind nicio persoană.

„În zonă a fost trimisă o navă de siguranță de la Orșova, dar până când nu se îndreaptă vremea nava nu poate fi scoasă din apă”, a spus Ghiba.

Nava s-a scufundat în apropierea ecluzei, la kilometrul fluvial 946 al Dunării, unde aștepta deschiderea ecluzei.