Nelu Tătaru, despre anunțul OMS: Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi

Publicat: 14 09. 2020, 23:11
Actualizat: 06 04. 2021, 15:53
Nelu Tătaru, despre anunțul OMS: Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi / Sursă Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă, transmițând că pandemia de coronavirus s-ar putea agrava în lunile următoare. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în cazul României evoluția va fi influențată de comportamentul românilor, acesta spunând că „lunile de foc vor fi după cum ni le facem noi”.

Tătaru: „Lunile de foc vor fi după cum ni le facem noi”

Potrivit lui Nelu Tătaru, modul în care românii vor respecta regulile va fi cel care va dicta evoluția pandemiei pe teritoriul României.

„Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 – 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.

Respectarea regulior ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma. Condițiile în care ducem spre începtuul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie – noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi 24.

Nelu Tătaru: Suntem în a doua fază a primului val

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România. Acesta a spus că dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

„Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi 24.