Nelu Tătaru: Suntem în a doua fază a primului val

Publicat: 14 09. 2020, 22:45
Actualizat: 06 04. 2021, 15:53
Nelu Tătaru, despre mortalitatea ridicată din România: „Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi” / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, primul val al epidemiei de Covid-19 nu a trecut în România. Acesta a spus că dacă se respectă regulile, s-ar putea ca numărul de cazuri să scadă în a doua jumătate a lunii octombrie sau în noiembrie.

Declarația lui Nelu Tătaru

Potrivit ministrului Sănătății, România se confruntă cu „ cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă”.

„Stați să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau a doua cocoașă, suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem pe aceste două săptămâni în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l observăm în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor, sunt cei care intră în contact cu acești copii”, a afirmat Nelu Tătaru la Digi 24.

Nelu Tătaru a mai spus că dacă românii vor respecta regulile impuse de autorități, situația nu va evolua negativ. De asemenea, Tătaru a mai afirmat că spre cea de-a doua jumătate a lunii octombrie România are putea înregistra și o scădere a numărului de cazuri de coronavirus.

„Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou, cu o creștere relativ mică a numărului de cazuri de la o zi la alta. În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a mai spus ministrul Sănătății.