NICIUN LEU sub plan! Teodorovici anunță SCHIMBĂRI RADICALE la încasarea TVA

Publicat: 13 09. 2018, 10:27
Actualizat: 26 03. 2019, 06:29

This browser does not support the video element.

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a spus, miercuri seara, că se ia în calcul ca șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să fie demiși, dacă nu vor îndeplini ținta de colectare stabilită la începutul fiecărui an.

 „Dacă ANAF-ul nu-și va respecta planul de încasări, vom lua măsuri. (…) Așa am declarat și în Guvern”, a afirmat Teodorovici, miercuri seara, într-o emisiune la Digi24, admițând că șefii instituției pot fi schimbați, la finalul acestui an.

Ministrul finanțelor a menționat că, față de anul trecut, în prezent, încasările ANAF sunt mai mari, dar, din planul de încasări asumat la începutul acestui an, instituția a realizat 95%. „Nu voi accepta o revizuire a planului în scădere. Sunt obligați să vină cu măsuri concrete”, a subliniat Teodorovici.

Oficialul de la MFP a adăugat că planul ANAF ar trebui să fie acela de a colecta la bugetul de stat toate încasările datorate de contribuabili, „dar acesta este o utopie”, oferind exemplul încasărilor din TVA, care au crescut, dar nu suficient.