Noul Ministru de Externe, Andrei Marga, îl compară pe Băsescu cu Mussolini. VIDEO

Publicat: 08 05. 2012, 21:49
Actualizat: 26 07. 2012, 05:45

This browser does not support the video element.

Noul Ministru de Externe, Andrei Marga, a declarat, într-un interviu pentru gândul, că măsurile luate în ultimii doi ani în România „aduc a măsuri mussoliniene”.

Marga a dat și câteva exemple: „Unu, desființarea unei camere a Parlamentului – a fost obsesia lui Mussolini. Doi, reducerea salariilor bugetarilor – Mussolini a practicat-o. E adevărat, însă, că el a avut un Ministru de Finanțe foarte bun, era bine ca Băsescu să nu-l aibă pe Ialomițianu. Trei, desființarea de școli, reducerea de profesori – acestea sunt măsuri luate pentru a limita influența intelectualilor. La fel și folosirea de dosare pentru a da șah unor politicieni. Este o tehnică venind de acolo. Totodată, lansarea de rumori despre politicienii rivali. Și Mussolini practica această tehnică, lansa zvonuri de genul: cutare e neserios”.

Totuși, Marga spune că nu l-ar numi „dictator” pe Traian Băsescu. „E prea mult spus. Au spus-o mulți polemic. Dacă ți se spune asta, ca președinte de stat trebuie să iei anumite măsuri”, a conchis Marga.

Editorialistul gândul, Cristian Tudor Popescu, a comentat luni, la prima ediție a Gândul LIVE, afirmațiile lui Andrei Marga. „În calitate de Ministru de Externe, ar trebui să vorbească despre Schengen, nu despre Mussolini și Băsescu”