Nu suntem noi vinovați. Legea are scăpări! Copil de OPT ANI, victimă a unui accident rutier, EXECUTAT SILIT de spital, pentru 979,55 lei

Publicat: 28 11. 2018, 12:39
O fată de 13 ani din Arad, infectată cu Covid-19, a aflat chiar de ziua ei că s-a vindecat (FOTO - ilustrativ)

Conform notificării trimise pe numele fetiței de 8 ani, de Spitalul Județean de Urgență Buzău, se „notifică pacientului înregistrarea în evidența contabilă a unității spitalicești a sumei de 979,55 lei, la data de 30.10.2018, reprezentând cheltuieli de spitalizare aferente spitalizării dvs. în unitatea noastră spitalicească în perioada 05.09 – 07.09.2016, secția Chirurgie general conform decontului de cheltuieli anexat”.

Notificarea a fost trimisă de un executor judecătoresc.

Prin acest act, copilei i se cere să comunice în termen de cinci zile, numărul dosarului penal constituit în urma depunerii plângerii penale ca urmare a accidentului în care fetița a fost victimă.

 

 

„Vă solicităm să comunicați în termen de 5 zile de la data primirii prezentei, numărul dosarului penal constituit în urma depunerii plângerii penale. Necomunicarea datelor solicitate îndreptățește creditorul să solicite recuperarea contravalorii cheltuielilor de spitalizare, folosind în acest scop toate mijloacele legale de care dispune, inclusiv solicitarea concursului instanțelor judecătorești/executorilor judecătorești”, se arată în actul respectiv.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că deși e neobișnuit ca un copil să fie notificat în acest fel, legea este cea care îi obligă să facă aceste lucruri.

 

 

„Nu suntem noi vinovați. Legea are scăpări. Chiar dacă ești copil, pensionar sau asigurat, la orice accident rutier, dacă nu se finalizează dosarul prin demostrarea unui vinovat, plătește victima. Am cerut să ni se comunice stadiul dosarului. Nu am cerut plata spitalizării. S-a presupus, inițial, că tatăl copilului e vinovat. Am trimis adresă, în 2017, poliției dar nu ne-a comunicat nimeni. Așa e legea. Ești copil, ești pensionar sau asigurat, trebuie să te îndrepți către victimă dacă nu s-a soluționat dosarul”, a spus Damian.

 

 

Acesta a mai spus că, în evidențele spitalului, există circa 1.000 de persoane de la care ar trebui să fie recuperați banii cheltuiți cu spitalizarea.