O actriță susținătoare a drepturilor LGBT a provocat un incident la marșul Noii Drepte din Cluj. Tânăra, urcată cu forța în dubă de jandarmi. GALERIE FOTO și VIDEO

Publicat: 01 07. 2017, 18:28

O tânără care purta tricoul alb cu mesajul „#spunedrept” a venit, sâmbătă, în Piața Avram Iancu unde se desfășoară mitingul Noii Drepte și a întrerupt discursurile spunând că marșul LGBT la care a participat nu a fost unul obscen. Membrii Noii Drepte din PRU și PRM, prezenți în Piață, au cerut jandarmilor îmdepărtarea acesteia spunând că este o „provocatoare”.

Jandarmii au intervenit în forță și au luat-o pe fată din mulțime, încercând să o bage într-o dubă.

Fata s-a zbătut, s-a opus jandarmilor și s-a așezat pe jos în Piața Avram Iancu, după care a fost ridicată pe sus de jandarmi și băgată în dubă

Aceasta a fost transporată la Secția 2 Poliție Cluj-Napoca, pentru a fi identificată, stabilindu-se că este vorba de actrița Oana Mardare, de la Teatrul Independent „Reactor” din Cluj, o susținătoare a comunității LGBT.

Tânăra a susținut că a fost și la parada LGBT, care a fost o „manifestare liniștită”.

„S-a dat acolo un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog”, a spus aceasta.

Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Sebastian Clițan a declarat, sâmbătă, presei, că fata ridicată de jandarmi în timpul mitingului organizat de Noua Dreaptă, PRM și PRU este cercetată pentru tulburarea desfășurării normale a unei manifestări publice.

„Facem cercetări și vom da un comunicat la final. Mi se pare normal să se respecte legea. S-a dat autorizație pentru desfășurarea unei manifestări publice și legea trebuie respectată. Vom verifica dacă a fost o intervenție în regulă a jandarmilor. Persoana respectivă a fost condusă la Secția 2 de Poliție din Cluj-Napoca pentru cercetări privind tulburarea desfășurării normale a unei manifestări publice”, a spus Clițan.

La Secția 2 a ajuns și avocatul actriței Oana Mardare, care a fost ridicată de jandarmi din Piața Avram Iancu.

La mitingul Noii Drepte, în Cluj-Napoca, la care participă câteva zeci de persoane, sunt afiate banneere cu mesaje împotriva homosexualității și pentru normalitate: „Marșul Normalității pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, „Clujul nu este Gomora”, „Pentru familia tradițională”.