O asociere româno-belgiană a câștigat licitația pentru preluarea Blue Air, pentru 30 milioane de euro

Publicat: 17 05. 2013, 15:46
Actualizat: 25 06. 2013, 14:25

Compania Airline Management Solutions, deținută de firma belgiană Maxi Tours și doi acționari români, a câștigat licitația pentru preluarea fondului de comerț al Blue Air, pentru suma de 30 milioane de euro, au anunțat reprezentanții Caseide Insolvență Transilvania.

Agenția MEDIAFAX a transmis joi că trei investitori s-au calificat pentru preluarea Blue Air, o firmă deținută de omul de afaceri Dan Adamescu, o asociere din care face parte Medallion Air, controlată de Victor Dumitrescu, și o companie înregistrată în Belgia, însă doar ultimii doi au depus oferte.

Tranzacția vizează preluarea fondului de comerț, care include brandul Blue Air, know-how-ul și platforma de vânzare, nu și activele companiei, iar licitația a pornit de la 6 milioane lei.

Compania aeriană low cost a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri și are afaceri anuale de aproape 150 milioane euro. Principalul competitor, Wizz Air, a transportat 2,7 milioane pasageri și estimează 3 milioane de pasageri pentru anul acesta.