O bandă de infractori români a fost acuzată că a comis o serie de spargeri în Scoția

Publicat: 24 11. 2015, 13:02

Membrii bandei, stabilită în Glasgow și având în componență 50 de indivizi, sunt suspectați că au efectuat zeci de furturi din case, firme și ferme din orașele scoțiene Dumfries și Galloway, în ultimele luni.

Comisarul-șef al poliției, Julian Innes, a învinuit grupul de infractori români din Glasgow pentru seria de infracțiuni, având legături specifice cu incidente din orașul Fort William și regiunea Nairn.

„În ultimele săptămâni am observat o schimbare în tiparele infracțiunilor. În urma evaluărilor inițiale, am constatat că unele spargeri sunt plănuite și au fost cercetate în prealabil (…). Ei conștientizează faptul că Highlands este un loc foarte sigur de locuit și prin natura geografiei noastre această regiune este rurală, iar pe aceste drumuri noaptea este mult mai multă liniște decât în alte zone”, a declarat el.

Infractorii străini, inclusiv cei români, vor fi urmăriți în cadrul Operațiunii Trivium, care beneficiază de susținere din partea Europol. Operațiunea de căutare, care va dura până vineri, este desfășurată de fiecare forță de poliție din Marea Britanie. Ofițerii scoțieni de poliție sunt ajutați pe teren de colegi din România, Letonia, Bulgaria, Olanda și Irlanda.