O bătrână i-a dat 12.000 de lei unei femei care i-a promis că îi dublează pensia. Poliția o caută acum pe infractoare

Publicat: 10 07. 2015, 15:42

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, o femeie de 81 de ani a sesizat, la începutul acestei săptămâni, că a fost abordată de o femeie necunoscută, care i-a promis că-i dublează pensia dacă îi va înmâna ei toate economiile pe care le are, pentru a le depune la Casa de Pensii.

Bătrâna le-a spus oamenilor legii că femeia care nu o cunoștea i-a cerut să îi aducă toți banii pe care îi are, atât cei din locuință, cât și cei din contul de economii, pentru a-i depune la Casa de Pensii, după care îi va fi dublată pensia.

Astfel, bătrâna i-a dat respectivei femei suma de 11.500 lei și, după ce a așteptat aproximativ 15 minute pe un bulevard din Focșani, în apropierea stației de autobuz indicată de femeia respectivă, și-a dat seama că a fost înșelată.

Bătrâna a anunțat Poliția la începutul acestei săptămâni, însă femeia care a înșelat-o nu a fost încă identificată.

În acest context, polițiștii din Vrancea le recomandă cetățenilor să rețină cât mai multe semnalmente care ar putea conduce la identificarea și prinderea autorilor de către polițiști, și anume înalțimea, trăsăturile feței, semne particulare, vestimentație, marca și numărul de înmatriculare, în cazul autovehiculelor.

Totodată, cetățenii trebuie să anunțe cât mai repede Poliția dacă ajung să cadă victime unor astfel de înșelăciuni, sunând la 112 sau depunând o reclamație la cea mai apropiată unitate de poliție.