O companie petrolieră va construi un heliport pe acoperișul Spitalului pentru copii „MS Curie”

Publicat: 02 04. 2019, 16:23

„MOL România își dorește să susțină acele proiecte care răspund nevoilor reale ale comunității și ne bucurăm foarte tare că, după finalizarea acestui proiect, pacienții aflați în stare gravă și care necesită intervenții de urgență vor avea o șansă în plus la viață și la recuperare,” a declarat Camelia ENE, CEO & Country Manager MOL România.

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”, a spus că proiectul în parteneriat cu MOL România este foarte important pentru că permite personalului să intervină repede și eficient în cazurile grave.

„În medicina de urgență, aproape întotdeauna câteva clipe reușesc să facă diferența între viață și moarte. Am avut cazuri de pacienți pentru care nu am mai putut interveni cu succes din cauză că au ajuns la noi prea târziu și suntem convinși că, odată cu finalizarea acestei construcții, va crește și numărul copiilor pe care îi salvăm,” a declarat acesta.

Personalul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie” efectuează o gamă largă de intervenții, mulți dintre copiii-pacienți ai spitalului fiind transportați din diferite zone ale României, aproximativ 40% din pacienți sunt aeroportați.

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2021.