O cursă Tarom București-Iași a revenit în Capitală, după ce nu a putut ateriza din cauza „unui fenomen ciudat”

Publicat: 12 12. 2014, 13:20

Directorul de comunicare al companiei Tarom, Georgeta Dinu, a declarat pentru MEDIAFAX că avionul a plecat, vineri dimineață, de la București către Iași, unde însă nu a putut ateriza din cauza vremii nefavorabile, echipajul de zbor luând decizia de a reveni la București.

La rândul său, directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, a afirmat că a fost „un fenomen ciudat” pe aeroportul ieșean.

„Erau condiții bune, dar în două minute s-a lăsat o ceață densă și nu s-a mai putut ateriza. Totul s-a petrecut rapid, nu erau condiții pentru aterizare. Avionul a rămas în aer timp de o jumătate de oră, în speranța că se va ridica ceața, dar în cele din urmă, din cauza condițiilor meteorologice, avionul s-a întors pe Otopeni”, a declarat Marius Bodea pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că, la ora 12.30, cursa București-Iași se afla încă pe Aeroportul Otopeni și că aceasta urmează să decoleze către Iași.

„Între timp, la Iași nu mai sunt probleme. Ceața s-a risipit, sunt condiții optime pentru aterizare”, a spus Marius Bodea.

Tot vineri, a fost anulat zborul Iași-București, care urma să decoleze de pe aeroportul ieșean la ora 6.00.

„Avionul nu a mai venit aseară de la București la 22.30, tot din cauza ceții. În aceste condiții, cursa retur, ce urma să decoleze dimineață a fost anulată”, a mai spus directorul aeroportului ieșean.

Marius Bodea a afirmat, de asemenea, că o cursă spre Roma, programat să plece de la Iași la ora 15.00 va decola cu o întârziere de două ore și jumătate, din cauza unei greve a lucrătorilor de la compania Alitalia.