O femeie a fost înșelată cu 5.000 de lei de un bărbat prin metoda „accidentul”

Publicat: 18 04. 2013, 16:13
Actualizat: 05 02. 2019, 01:05

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nițu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că o femeie în vârstă de 58 de ani, din localitatea Aninoasa, a reclamat că a fost înșelată cu 5.000 de lei.

„Poliția Aninoasa a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocatul fiicei ei. Așa-zisul avocat i-a comunicat părții vătămate că o reprezintă pe fiica acesteia, care ar fi comis un accident rutier, ar fi lovit cu mașina un copil pe o trecere de pietoni și i-a solicitat virarea sumei de 5.000 de lei, prin mandat poștal online, pe numele unei persoane indicate de «avocat», la un oficiu poștal din municipiul București. După ce a virat suma de bani, partea vătămată a constatat că a fost înșelată și s-a adresat cu plângere scrisă Poliției, solicitând identificarea autorului și recuperarea prejudiciului”, a spus Nițu.

Potrivit acestuia, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru înșelăciune și au început cercetările în vederea identificării autorilor.

Plângerea femeii din Aninoasa vine la mai puțin de o săptămână după ce o altă femeie, din Geoagiu Băi, a fost înșelată cu 11.500 de lei în mod similar.

„Modul de operare este același în ambele cazuri însă nu putem spune deocamdată dacă cele două femei au fost înșelate de aceeași persoană”, a spus Nițu.