O femeie a murit în spital după o operație de șold. Rudele spun că nu ar fi fost supravegheată, angajații preferând să o sedeze și să o lege

Publicat: 27 04. 2015, 15:55

Potrivit plângerii depuse la Poliția Județeană Bacău, femeia de 67 de ani a fost neglijată de către personalul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău, care, în loc să o supravegheze, a preferat să o sedeze și să o lege de pat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, rudele victimei susțin că moartea sa, în urma unei operații de șold, ar avea legătură cu faptul că pacienta a căzut de mai multe ori din pat, suferind mi multe leziuni pe corp.

Reprezentanții SJU Bacău recunosc că femeia a căzut din pat și că apoi a fost legată, însă consideră că aceste lucruri nu au nicio legătură cu cauza morții pacientei.

„Femeia a suferit o intervenție chirurgicală pentru o proteză de șold, explicându-i-se atât ei, cât și rudelor că nu are voie să se miște sau să coboare din pat. Cu toate acestea, pacienta nu a ținut cont de recomandări și a căzut de două ori din pat în încercarea de a pleca, deși avea posibilitatea să apese butonul de alarmă dacă avea urgențe. După ambele căzături, i s-au făcut radiografii și s-a constatat că nu i-a fost afectată operația. Abia apoi, când cadrele medicale au constatat că femeia nu se poate controla, a fost imobilizată de pat. Infirmăm categoric că acele căzături ar avea legătură cu moartea pacientei”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SJU Bacău, Mirela Romaneț.

Conducerea spitalului băcăuan a solicitat Serviciului de Medicină Legală efectuarea autopsiei pentru a stabili cauza decesului femeii. În fișa pacientei, medicii au trecut drept cauză a morții „stop cardio-respirator”.

În urma reclamației depuse de către rudele femeii, polițiștii băcăuani fac o anchetă pentru a constata dacă se confirmă faptele sesizate de către rudele femeii moarte.