O femeie din Dâmbovița, rudă cu Rovana Plumb, ATACATĂ DE UN URS. Vânătorii au ÎNCERCUIT ursul ucigaș

Publicat: 16 09. 2012, 09:08
Actualizat: 01 04. 2019, 04:18

UPDATE Poliția Dâmbovița: Ursul care a atacat trei oameni a fost localizat, zona e încercuită de vânători

O femeie a fost atacată de un urs, fiind rănită, accidentul având loc în comuna Buciumeni, satul Dealu Mare, din județul Dâmbovița, aflată în vecinătatea localității Pietroșița, unde un localnic a fost ucis de un urs, sâmbătă dimineață.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat că femeia atacată de urs este rudă cu ea și că ursul ar putea fi turbat.

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, femeia fiind găsită pe malul râului Ialomița, de către un cioban care a dus-o la o stână din apropiere și a anunțat autoritățile.

Femeia rănită se află într-o zonă accidentată, unde ambulanța nu are acces.

Potrivit purtătorului de cuvant al Jandarmeriei Dâmbovița, Ciprian Vătășelu, un echipaj de jandarmi se află în zonă, urmând să o transporte pe femeie, pe o targă improvizată, până la drumul unde are acces ambulanța.

Victima are 57 de ani și a suferit răni la gât.

Jandarmii se aflau în zonă întrucât cu puțin timp înainte de a fi găsită femeia mai mulți localnici au sunat la 112, anunțând că un urs a intrat într-o livadă.

Comuna Buciumeni este învecinată localității Pietroșița, unde sâmbătă dimineață un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs, în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii.

O femeie aflată în zonă a văzut incidentul și a țipat, chemându-i în ajutor pe alți doi localnici.

„După ce l-a atacat pe bărbat și i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La fața locului au ajuns Poliția și Ambulanța, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia”, declara purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița, Raluca Florescu.

Reprezentantul Poliției Dâmbovița mai preciza că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă și că nici nu au existat reclamații ale localnicilor privind prezența urșilor.

Fondul de vânătoare din zona Pietroșița este privat, fiind administrat de către „Asociația de vânătoare și pescuit Dunărea 2007” din București.

Potrivit paznicilor asociației care administrează acest fond de vânătoare, în zonă sunt mai mulți urși care au tendința să coboare spre livezile cu fructe, iar reprezentanții asociației vor cere Ministerului Mediului autorizație pentru a prinde și a reloca animalul.

„Sunt mai multe exemplare pe acest fond. Noi nu putem împușca aceste exemplare și vom cere aprobarea Ministerului Mediului pentru a tranchiliza ursul care a atacat un localnic, dar și pe ceilalți care mai sunt în zonă, urmând că ministerul să dispună cine va face această operațiune și unde vor fi duse animalele. Noi vom rămâne în zonă pentru a păzi și ne vor ajuta și pădurarii Direcției Silvice Dâmbovița. Avem arme, dar nu putem împușca urși fără autorizație”, declara unul dintre paznicii fondului dee vânătoare.