O mamă și fiul ei din Siria au fost prinși de polițiștii de frontieră, când încercau să intre în țară cu acte care nu le aparțineau

Publicat: 20 08. 2019, 11:22

La Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasageri într-un autoturism condus de un cetățean sirian, o femeie și un copil, care au prezentat la controlul de frontieră două pașapoarte eliberate de autoritățile din Germania.

Polițiștii de frontieră români și bulgari au constatat că există diferențe între fizionomiile celor doi pasageri și pozele din documente. Astfel, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că pașapoartele germane aparțineau altor persoane.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetățeni sirieni, femeia în vârstă de 39 de ani și copilul în vârstă de 7 ani.

Femeia a declarat că minorul este fiul său și a recurs la această metodă pentru că nu aveau documente de călătorie valabile și intenționau să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, acestea fiind preluate de autoritățile bulgare.

Foto: Poliția de Frontieră