O primărie a plătit nelegal 13.000 de lei indemnizație unui viceprimar, după ce edilul a fost condamnat pentru uz de fals

Publicat: 22 02. 2015, 18:47

Primăria comunei Baba Ana, județul Prahova, a plătit, timp de o jumătate de an, în mod ilegal indemnizație viceprimarului comunei, Marin Grancea, în condițiile în care acesta, trimis în judecată într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, fusese condamnat definitiv la șase luni cu suspendare pentru uz de fals și fals în declarații, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Efectuarea plăților ilegale, care au prejudiciat bugetul comunei cu suma totală de 17.297 de lei, s-a făcut în perioada octombrie 2012 – martie 2013 și a fost constatată de către auditorii Curții de Conturi.

„În perioada octombrie 2012 – martie 2013, entitatea a plătit nelegal (…) suma totală de 17.297 lei, din care 13.565 lei reprezintă indemnizația plătită viceprimarului U.A.T.C. Baba Ana, ulterior datei în care acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate prin sentința penală nr. 279/27.12.2011 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, rămasă definitivă prin decizia penală nr.2901/20.09.2012 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar 3.732 lei reprezintă contribuții datorate și achitate de entitate pentru plata acestei indemnizații”, se arată într-un raport al Curții de Conturi pentru anul 2013.

În documentul citat se precizează că auditorii au dispus aplicarea măsurilor necesare pentru recuperarea acestei sume de bani care este considerată prejudiciu.

Viceprimarul comunei Baba Ana, Marin Grancea, a fost trimis în judecată în iunie 2011, alături de alți doi inculpați, într-un dosar de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În decembrie 2011, viceprimarul a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la patru luni de închisoare pentru uz de fals și șase luni de închisoare pentru fals în declarații, în final instanța aplicând pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de șase luni de închisoare și dispunând suspendarea executării acesteia.

Grancea a înaintat recurs, iar instanța supremă a menținut decizia Curții de Apel Ploiești, sentința de condamnare fiind definitivă începând cu septembrie 2012, dată de la care primăria a continuat să plătească indemnizația încă o jumătate de an.