O tânără din Argeș s-a dus să își schimbe permisul de conducere fals. Ce a primit în schimb

Publicat: 05 08. 2015, 11:48

În loc de un permis nou, Florina Ilie s-a ales cu dosar penal, fiind trimisă în judecată sub acuzația de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

Asta după ce Ambasada Republicii Cipru, țara care ar fi emis carnetul de conducere al Florinei Ilie, a informat Serviciul permise că documentul nu este înregistrat oficial în această țară, fiind vorba despre un fals, scrie curier.ro.

Procurorii au declanșat o anchetă și au aflat de la Florina Ilie că, în 2013, s-a întâlnit cu un individ rămas neidentificat, care i-a propus să îi dea 5.000 de euro în schimbul unui carnet de conducere ”înregistrat” în Cipru. În urma negocierilor, tânăra de 24 de ani a plătit ”doar” 3.000 de euro și i-a dat respectivului individ o fotografie și o copie după buletinul de identitate. După o lună, Florina Ilie a primit documentul falsificat, cu data de emitere 8 iunie 2011.

Tânăra a condus un automobil timp de șase luni, în baza carnetului de conducere fals, apoi, când acesta urma să expire, și-a pregătit dosarul, care conținea inclusiv o declarație pe proprie răspundere că permisul este valabil, și s-a prezentat la Serviciul permise.

La audieri, Florina Ilie le-a spus procurorilor că nu știa că permisul său de conducere este fals. ”În cazul în care chiar a crezut că are un permis valabil, va plăti scump naivitatea de care a dat dovadă”, conchide curier.ro.