O tânără ingineră a postat un mesaj pe Facebook. Ce s-a întâmplat după a fost total neașteptat

Publicat: 05 08. 2015, 20:55
Actualizat: 06 07. 2016, 12:38

Cercetătoarea a însoțit povestea cu hastag-ul #ILookLikeAnEngineer (arăt ca un inginer), ceea ce a dus la răspândirea rapidă în mediul virtual și preluarea de către marile ziare din SUA și Marea Britanie, potrivit The Telegraph.

Femeia în vârstă de 22 de ani spune că de multe ori doamnele care lucrează în cercetare sunt de multe ori ofensate sau sunt discriminate. Ea precizează că bărbații care i-au adus neplăceri nu sunt oameni răi. Dimpotrivă, sunt văzuți în cercurile lor sociale ca băieți „deștepți” și „normali”.

„Aceasta ilustrează o problemă ascunsă din această industrie. Există o lipsă semnificativă de empatie și de înțelegere în a recunoaște că modul lor de comportare jucăuș/inofensiv îi face pe ceilalți să se simtă inconfortabil. Cultura acestei industrii favorizează inconștient o lipsă de sensibilitate față de cei care nu se potrivesc unui anumit stil. Sunt sigur că multe alte femei din acest domeniu au o listă lungă cu ofense mai mult sau mai puțin grave pe care cu greu le-au tolerat. Nu vreau să fac necazuri nimănui, să concediez sau să ruinez viața cuiva. Vreau numai să arăt că toți suntem oameni și sunt anumite tipare de comportament pe care nu trebuie să le tolerăm în mediul profesional”, a scris Isis Anchalee.