O tolbă de vânătoare care i-a aparținut lui Ceaușescu, scoasă la licitație la Mamaia

Publicat: 13 07. 2015, 13:09

Expoziția – care include și o colecție de pictură Dimitrie Știubei și o mică colecție de sticle de whisky rare -, organizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Artmark și Primăria Municipiului Constanța, mai cuprinde trofee de vânătoare, un automobil Land Rover seria IIA, o busolă de navigație din secolul al XVIII-lea și curiozități marine, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Ea va fi deschisă în prezența invitaților de onoare – Decebal Făgădău, primar interimar al Municipiului Constanța, Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța, și Adina Matei, comisar de licitație Artmark.

Expoziția are ca finalitate scoaterea la licitație a loturilor expuse, un eveniment care va avea loc duminică, de la ora 20.00, la Hotelul Vega din Mamaia, fiind precedat de Licitația de Orientalism, de sâmbătă, de la ora 20.00, organizată la Arena Regia Hotel, Marina Regia Residence.

Expoziția Licitației de Cinegetică și Navigație poate fi vizitată la Constanța miercuri și joi, până la ora 19.00, iar la Hotel Vega din Mamaia, vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 10.00 la 20.00, 18.30, respectiv 19.00.

Expoziția Licitației de Orientalism, care va include și o selecție de bijuterii și vinuri de colecție, poate fi vizitată la Arena Regia Hotel, Marina Regia Residence din Mamaia, joi și vineri, în intervalul orar 10.00 – 20.00, și sâmbătă, de la 10.00 la 19.00.