OFICIAL. Klaus Iohannis, despre declarațiile pe propria răspundere după 15 mai

Publicat: 04 05. 2020, 15:01
Actualizat: 04 05. 2020, 15:06
Președintele României, Klaus Iohnnis (FOTO: Andreea Alexandru - Mediafax Foto)

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de luni, 4 mai, că starea de urgență nu va fi prelungită prin decret prezidențial după data de 15 mai, însă România va intra în stare de alertă „pentru a ține sub control pandemia”.

De asemenea, președintele României a precizat că după data de 15 mai se va putea ieși din casă fără declarația pe popria răspundere, însă fiecare trebuie să fie prudent.

„Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență. Din 15 mai vom intra în stare de alertă”, a declarat Klaus Iohannis.

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem”, a mai explicat șeful statului.

Președintele țării a pus accentul și pe faptul că pandemia de coronavirus nu a trecut însă, menționând că alte 300 de persoane au fost diagnoticate cu noul COVID-19.

Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate și externate.