Omul care strânge cartea. Cum încearcă un suceavean să convingă primăria să ofere un spațiu pentru o bibliotecă

Publicat: 01 07. 2015, 18:18

Mai mult, Ilie Dumitru Vorobchievici a început activități educative cu copiii din sat la el acasă, unde îi învață să deseneze și să modeleze ceramică. Tânărul speră că „orele” de educație din casa lui să fie doar un imbold pentru autoritate locală, în vederea acordării unui spațiu civilizat, pentru bibliotecă și activități recreativ-educative, scrie monitorulsv.ro.

Ilie Dumitru Vorobchievici a demarat campania de mai multă vreme, dar a început să culeagă roadele strădaniei sale după ce inițiativa sa a fost mediatizată de presa locală.

„După apariția unui articol am primit în jur de 20-30 de telefoane de la oameni din județul Suceava și nu numai, care s-au oferit să doneze cărți pentru acest proiect de bibliotecă publică în satul Sf. Ilie. De la 300 de cărți am ajuns acum la aproape 2.000, deja sunt foarte multe și am nevoie de un spațiu, unde să le inventariez și să le selectez pe categorii”, a spus Ilie Dumitru Vorobchievici.

Un singur donator a oferit 300 de cărți. Entuziasmat de succesul inițiativei sale, tânărul a început să implice copii din sat în activități educative, chiar la el acasă. „Încerc să-i îndrum pe copii spre desen, spre modelaj, spre activități educative. Le-am dat, de exemplu, o temă, legată de cum va arăta pământul peste 50 de ani, iar fiecare a desenat cu mult interes câte ceva”, a explicat Ilie.

La rândul său, primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, a spus că va căuta o soluție pentru a găsi un spațiu unde să fie deschisă biblioteca.

Ilie Dumitru Vorobchievici a declarat că obiectivul său este acela de a facilita accesul la lectură copiilor, dar și celor mai în vârstă, din mediile defavorizate.