Oprescu: Nu are niciun sens să se mărească taxele și impozitele în București

Publicat: 16 12. 2012, 11:50
Actualizat: 21 03. 2019, 06:07

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, duminică, la Pro TV, că nu are niciun sens să se mărească taxele și impozitele în București, pentru că nu ar fi niciun beneficiu, dar decizia va fi luată de CGMB, după ce apare ordonanța privind reactualizarea taxelor și impozitelor.

„Am dat în analiză la finanțiști, la contabili. Nu are niciun sens (majorarea taxelor și impozitelor – n.r.). Beneficiul pentru Primărie e mic. (…) Eu nu-i mai încarc pe bucureșteni. Eu, personal, nu, dar o să dau în analiză, în Consiliul General”, a precizat Oprescu, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată de Pro TV, întrebat dacă vor crește taxele și impozitele.

El a adăugat că pe cetățeni nu-i interesează că este vorba de o reactualizare a taxelor și impozitelor.

Întrebat când se va discuta în Consiliul General, Oprescu a răspuns: „Întâi să apară ordonanța (…) Ordonanța am văzut-o, e coerentă, dar e târziu, bugetul are nevoie, dar nu aceasta este resursa”.

Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că nu va publica HG privind actualizarea taxelor locale cu inflația până nu se va înțelege foarte clar că Guvernul nu mărește aceste taxe, iar actualizarea cu rata inflației se poate face doar de către autoritățile locale, dacă doresc.

„Azi în ședința de Guvern a revenit acea Hotărâre promovată de Guvernul Ungureanu, în conformitate cu legea, o Hotărâre de Guvern care dă voie, conform legii, conform tuturor legilor privind finanțele publice locale, dă voie autorităților locale – Consiliu Local, CGMB – să actualizeze taxele locale cu inflația. Nu obligă, însă”, a spus Ponta.

El a precizat că din textul HG nu se înțelege acest lucru foarte clar, motiv pentur care nu o va publica încă.