„Oprește barbaria, salvează ciocârlia!”, campanie inedită pentru salvarea păsărilor

Publicat: 24 04. 2015, 13:35

This browser does not support the video element.

Reprezentanții Societății Ornitologice Române arată că, prin modificările la legea vânătorii, adoptate miercuri  de parlamentari, vânătoarea pe terenurile proprietate privată poate avea loc fără acordul proprietarilor, perioada de vânătoare pentru anumite specii de păsări poate fi mărită cu până la trei luni, iar vânătorii de păsări poate fi deschisă și în rândul străinilor.

„Chiar în ziua în care societatea civilă a lansat o campanie împotriva Legii Vânătorii, Senatul a adoptat cu 58 de voturi pentru și 27 împotrivă raportul Comisiei de agricultură, silvicultură și dezvoltare urbană  din Senat, care respinge cererea de reexaminare a Legii Vânătorii. Votul a fost favorabil adoptarii raportului, adică legea rămâne așa cum este, cu toate prevederile nocive din ea, semnalate de Președintele Klaus Iohannis, care a retrimis-o în Parlament acum 3 săptămâni”, arată reprezentanții Societății Ornitologice Române.

Inițiatorii campaniei „Oprește barbaria, salvează ciocârlia!” au lansat și o petiție pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă, prin care cheamă pe toți românii iubitori de natură să se alăture demersului și să semneze petiția pentru oprirea proiectului de lege în forma propusă și să transmită un mesaj  parlamentarilor prin care să-i convingă că natura este importantă și că romanii nu doresc decimarea speciilor de păsări. Până acum, petiția a fost semnată de 1.500 de români.