Oprișan cere din nou instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în Vrancea

Oprișan cere din nou instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în Vrancea
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat din nou, miercuri seară, instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în județ, întrucât mulți vrânceni nu mai au alimente, medicamente și curent electric din cauza drumurilor înzăpezite.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat din nou, miercuri seară, instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în județ, întrucât mulți vrânceni nu mai au alimente, medicamente și curent electric din cauza drumurilor înzăpezite.
Marian Oprișan a cerut și marți seară instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în județul Vrancea, el spunând, miercuri, că „Guvernul nu a făcut absolut nimic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din păcate, până în acest moment, Guvernul nu a făcut absolut nimic, cu excepția urgențelor medicale. De ce refuză Guvernul acest lucru? Nici nu aș vrea să mă gândesc la situația în care județele Ialomița, Călărași, Vrancea, Brăila, Galați, Constanța sunt conduse de șefi ai administrației publice județene aparținând USL. Altfel nu înțeleg refuzul Guvernului care nu vrea această situație de urgență în care se află cei peste 250.000 de cetățeni ai județului Vrancea, afectați de căderile masive de zăpadă și de viscolul din ultimile zile”, a declarat președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.

El a precizat că fenomenele meteorologice din ultimile zile corespund prevederilor legale prin care se poate declara situația de urgență.
„Avem aproximativ 55 de localități blocate în care nu se poate ajunge și 33 de localități fără curent electric. Sudul județului este practic izolat, având în vedere că accesul pe drumurile naționale ce străbat această zonă a județului este închis și la această dată, iar cu excepția E85 nu se lucrează pe niciun drum național pentru deszăpezire. Oamenii nu au acces la servicii medicale, nu mai au hrană, apă, curent electric și nici nu se poate interveni”, a arătat președintele Consiliului Județean Vrancea.

Marian Oprișan a susținut că există o lipsă de comunicare a autorităților guvernamentale cu reprezentanții autorităților județene și ai autorităților locale, dar și o lipsă de acțiune în comun a tuturor celor implicați în procesul de deszăpezire.

Oprișan a precizat că Prefectura Vrancea a trimis Guvernului o listă cu produsele de urgență de care au nevoie locuitorii județului, listă care conține cantități mult mai mici față de necesarul din teritoriu.

Marian Oprișan a menționat că, în urma discuțiilor avute cu autoritățile locale din 63 din cele 73 de localități din județ, a reieșit că este nevoie urgentă de 167.470 de pâini, 67.850 de kilograme de făină, 36.520 de kilograme de zahăr, 45.370 de kilograme orez, 40.470 de litri de ulei, 83.500 de kilograme de mălai, 30.250 de kilograme de lapte praf, 83.000 litri de apă, 16.300 de litri de benzină, 214.700 de litri de motorină.

Cu autoritățile locale din Bordești, Câmpineanca, Cotești, Dumitrești, Dumbrăveni, Homocea, Jitia, Poiana Cristie, Gura Caliței și Andreiașu nu s-a putut lua legătura, ca urmare a problemelor de comunicații apărute.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a cerut, marți seară, instituirea stării de alertă pentru declararea situației de urgență în județul Vrancea, în condițiile în care mulți vrânceni au rămas fără alimente, medicamente și curent electric din cauza drumurilor blocate de nămeți.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste importantă pentru toți românii. Nu vor mai îngheța în case! Decizia de ultimă oră
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Români îngropați până în gât în varză murată. Faci ochii cât verzele când vezi acest...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Abia acum s-a aflat! Răzvan Fodor a avut probleme de sănătate, după ce s-a întors...
Inchide