Organizația Stat Islamic a executat patru persoane în orașul libian Sirt

Publicat: 25 08. 2015, 17:19

În înregistrare se poate vedea cum membri înarmați ai grupării militante împușcă un om îmbrăcat în salopetă portocalie și legat de o cruce improvizată.

Corpul i-a fost lăsat pe loc, cu rol de avertisment. Bărbatul a fost identificat ca fiind un presupus spion al grupului armat Zorii Libiei (Fajr Libya), care susține un Guvern nerecunoscut din Tripoli și care a lansat raiduri aeriene împotriva insurgenților grupului Stat Islamic în Sirt.

Locuitori din Sirt au declarat, sub protecția anonimatului, că gruparea Stat Islamic a executat în total patru persoane, toate îmbrăcate în salopete portocalii.

Aceste execuții au avut loc după ce luptătorii grupării SI au reprimat o revoltă condusă de un grup musulman salafist și de locuitorii din Sirt la începutul acestei luni, încercând să anihileze controlul acesteia asupra orașului.

Gruparea Stat Islamic încearcă să preia din nou orașul Derna, de unde un alt grup rival a evacuat-o cu ajutorul localnicilor, în luna iunie.

Libia este condusă de două parlamente și de două guverne rivale – un regim apropiat milițiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a ocupat capitala Tripoli, și celălalt recunoscut de comunitatea internațională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.