„Pământul țării”, mai scump ca niciodată

Publicat: 15 02. 2012, 13:39
Actualizat: 25 07. 2012, 09:56
În SUA, unii locuitori din suburbiile marilor orașe încep să facă iar, după 100 de ani, agricultura de subzistență. În Marea Britanie, președintele Rolls-Royce pledează pentru investițiile în industrie și renunțarea la ideea că Occidentul trebuie să vândă doar "idei" pe care Estul și Sudul să le transforme în produse.

În Statele Unite, unii locuitori din suburbiile marilor orașe încep să facă iar, după 100 de ani, agricultura de subzistență. În Marea Britanie, președintele Rolls-Royce pledează pentru investițiile în industrie și renunțarea la ideea că Occidentul trebuie să vândă doar "idei" pe care Estul și Sudul să le transforme în produse.

În acest timp, acțiunile băncilor scad vertiginos, calculul indicelui de dobândă Libor, reperul nr. 1 al finanțelor mondiale, este pus în discuție, în timp ce prețul materiilor prime a explodat. Nici cei mai aprigi teoreticieni ai socialismului și ai valorii materiei în dauna banilor nu s-ar fi gândit ce importante au devenit dintr-o dată sectorul primar (agricultura) și secundar (industria) al economiei în fața celui terțiar (serviciile).