Parlamentul European îi oferă o mână de ajutor Laurei Codruţa Kovesi. Legislativul UE a solicitat Comisiei Europene 8 milioane de euro pentru ca Procuratura Europeană să facă față celor 3000 de cazuri

Publicat: 27 02. 2020, 20:11
Actualizat: 06 04. 2021, 14:26

Comisia pentru Control bugetar  a subliniat, miercuri, 19 februarie, că  Procuratura Europeană (EPPO) are nevoie de cel puțin 76 de posturi suplimentare și 8 milioane de euro pentru a face față celor  3000 de cazuri pe an.

Eurodeputații,membrii  Comisiei pentru Control bugetar, au solicitat  Comsiei Europene  „să permită Procuraturii Europene să își facă treaba”, potrivit site-ului Parlamentului European.

Laura Codruţa Kovesi a declarat în faţa Parlamentului European, pe 6 februarie, că numărul procurorilor europeni delegati este unul mic şi a solicitat ca Parchetul European să aibă procuror european delegat cu normă intreaga, cel putin doi procurori pentru fiecare stat membru. De asemenea, şefa Parchetului European (EPPO) a prezentat în fața membrilor Comisiilor LIBE și CONT din Parlamentul European modul în care va funcționa EPPO.

Solicitarea a fost făcută în contextul cererii de către eurodeputați pentru ca cheltuielile UE să aibă o protecție mai puternică  împotriva fraudei, corupției, conflictului de interese, abuzului intenționat și criminalității organizate, precum și distribuirea mai echitabilă a banilor UE.

Sursă FOTO: Twitter