Pasajul subteran din centrul Iașiului are nevoie de reparații la doar o lună de la inaugurare

Publicat: 13 01. 2015, 21:01

Pasajul subteran din Piața Mihai Eminescu, din municipiul Iași, inaugurat pe 15 decembrie 2014, necesită deja unele reparații, după ce în pereți au apărut crăpături, iar pe unele porțiuni a căzut tencuiala, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanții Primăriei Iași spun că de vină ar fi zăpada și ploile căzute în ultimele săptămâni și au dat asigurări că toate cheltuielile cu reparațiile la pasaj vor fi acoperite de către constructor.

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, a precizat, marți, într-o conferință de presă, că nu îl deranjează situația apărută la pasaj, motivând că atunci când sunt zăpezi și plouă se văd toate deficiențele.

„S-a lucrat rapid pe ultima sută de metri pentru a-l da în funcțiune la sfârșitul anului trecut. Constructorul va corecta. Pasajul este în garanție, facem reparațiile pe banii constructorului. Nu mă deranjează, pentru că acum iarna, când sunt zăpezi și plouă, vedem toate deficiențele”, a afirmat Nichita.

Pasajul subteran din centrul municipiului Iași a fost inaugurat pe 15 decembrie 2014, după ce finalizarea lucrării a fost amânată de cinci ori în ultimul an. La ceremonia de inaugurare a fost prezent și mitropolitul Moldovei și Bucovinei IPS Teofan, care a oficiat o slujbă de sfințire. La evenimentul respectiv, câțiva ieșeni l-au apostrofat pe edilul Gheorghe Nichita, strigând către acesta, printre altele: „Zece milioane de euro aruncați pe geam” și „Ne-ați adus la sapă de lemn”.

Pasajul are o lungime totală de 286 de metri și o lățime de zece metri, permițând accesul vehiculelor cu o înălțime maximă de cinci metri. Investiția s-a ridicat la aproximativ zece milioane de euro.

Pasajul face parte din proiectul de modernizare a axei Est-Vest din municipiul Iași, respectiv Păcurari – Piața Eminescu – Bd. Independenței – Elena Doamna, fiind realizat din fonduri europene.