Pasajul Unirii, magnet pentru micile accidente! Alt incident a avut loc astăzi, unde un autocar a lovit limitatorul de înălțime

Publicat: 10 09. 2022, 22:20
Actualizat: 10 09. 2022, 22:21
Sursă Foto - Antena3.ro

Un alt incident în Pasajul Unirii a avut loc în această după-amiază. Este al patrulea, în mai puțin de o săptămână de când a fost redeschis pasajul, după reabilitarea care a costat 12 milioane de euro.

Un autocar a lovit limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii, iar în momentul impactului s-au desprins bucăți și au căzut pe parbrizul altei mașini.

Un autocar în care se aflau 32 de copii a lovit limitatorul de înălțime de la intrare, iar în momentul impactului bucăți s-au deprins și au căzut pe parbrizul mașinii altui șofer.

„Am coborât, au venit de la poliție, pompieri, ne-am liniștit. Copiii erau în panică, dar nu a avut nimeni nevoie de ajutor. Am completat pentru fiecare copil o fișă și acum să vedem dacă putem contiuna drumul spre casă cu același mijloc de trasport”, a declarat coordonatorul copiilor. În accident a fost implicat și un alt șofer. Bucățile desprinse din autocar au căzut direct pe parbrizul mașinii acestuia.

Traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei s-a desfășurat cu restricții timp de ore bune.

În urmă cu două zile, un alt accident a avut loc în Pasajul Unirii, unde un TIR s-a lovit tot în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasaj, potrivit Antena3.ro.

O reabilitare de 12 milioane de euro

Timp de 77 de zile, circulația prin pasajul Unirii a fost închisă pentru lucrări de punere în siguranță a pasajului, prima etapă din reabilitarea acestuia. Cea de-a doua, cea mai importantă, de consolidare urmează. Conform unui studiu al Administrației Străzilor pasajul are grave probleme stucturale.

În ianuarie 2022, Primăria Sector 4 a cerut PMB să-i treacă în administrare pasajul pentru a-l consolida și reabilita.

Pentru prima etapă, cea care s-a finalizat la sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Sector 4 a scos din buget 12 milioane de euro. Nu există însă nicio licitație de lucrări și niciun anunț al primăriei privind modul în care au fost înredințate lucrările și cui. Devizul estimat al lucrării este însă public. Cei mai mulți bani, 10,7 milioane de euro urmau să coste efectiv construcția și instalațiile aferente.