Patronul Brădet: Am primit informarea de 3-4 zile și ne-au spus să nu o luăm în considerare

Publicat: 15 03. 2016, 21:17
Actualizat: 16 03. 2016, 01:44

This browser does not support the video element.

„Nici măcar nu ni s-a putut răspunde ce tratament ar trebui să le dăm oamenilor, ni s-a spus că nu se știe deocamdată și nu este cazul pentru un tratament specific. Ni s-a dat o hârtiuță prin care ni s-a spus, la un moment dat, că oamenii nu mai trebuie să fie primiți la locul de muncă, iar noi am răspuns cu o adresă și am spus > pentru că în legislație nu există așa ceva. După care au început să întoarcă aceste vorbe și să zică că nu, dar nu avem încă un răspuns la acea adresă prin care noi am solicitat clarificări” a declarat patronul „Lactate Brădet”, Marius Badea.

Acesta a precizat că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș i-au transmis că informarea „nu este atât de importantă” .

„Este o hârtie care a venit de trei-patru zile, pe care am discutat-o cu ei și au spus >. Și atunci, de ce apare hârtia astăzi? Toate încep să se lege. (…) Respectivele analize au fost solicitate de către noi. Am alergat destul de mult pentru a putea face analizele la toți angajații noștri, nu toate laboratoarele fac această analiză. Am reușit să o facem la Cantacuzino cu ajutorul Direcției Sanitare Publice Argeș , care ne-a intermediat analizele către acest laborator. Până la acaestă oră, noi nu avem analizele oficiale date de către Cantacuzino nouă personal, cei care am inițiat procedura de a face analizele oamenilor. Ni s-a spus de atunci că aceste analize nu sunt elocvente pentru că majoritatea oamenilor are E. Coli” a mai precizat Marius Badea.

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a menționat că instituția pe care o conduce a primit informarea la data de 11 martie.

„Instituția Prefectului a primit în data de 11 martie o informare spre știință de la Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care dintre cele 19 probe de coproculturi recoltate de la fabrica de lactate, șapte au fost pozitive pentru cel puțin unul dintre tipurile de E. Coli patogen. Trei dintre aceste probe pozitive au prezentat genele verotoxină, ceea ce este sugestiv pentru prezența de E. Coli verotoxină pozitiv în materiile fecale. Este foarte clar, este foarte limpede că aceste probe au fost transmise către Ministerul Sănătății , instituție abilitată să stabilească cauza, să analizeze toate aceste probe, să stabilească o eventuală cauză între probele găsite în aceste coproculturi și E-Coli din tulpinile de la bebelușii bolnavi de sindromul hemolitic uremic” a declarat prefectul de Argeș, Cristian Soare.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a confirmat prezența bacteriei E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariția SHU, la trei dintre angajații societății Brădet și la un angajat de la firma care furniza laptele.

Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost identificată bacteria E.Coli patogen, având gena verotoxină, care provoacă apariția SHU, la trei dintre angajații societății Brădet. Aceleași rezultate au ieșit pozitive și în cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Brădet.