Patru traficanți care racolau tinere prin metoda „lover boy” și le trimiteau să se prostitueze în Marea Britanie au primit o vizită surpriză

Publicat: 27 01. 2015, 17:59

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai – septembrie 2014, suspecții, trei din Buzău și unul din Botoșani, ar fi pus bazele unei grupări specializate în recrutarea de femei care să se prostitueze în Marea Britanie. Ulterior, aceștia au racolat mai multe tinere, cele mai multe prin metoda „lover boy”, și le-au convins să se prostitueze în cluburi de noapte.

Traficanții de persoane ar fi încasat de pe urma tinerelor aproximativ 65.000 de lire sterline, bani pe care și i-ar fi însușit în totalitate.

Anchetatorii au făcut marți șapte percheziții la locuințele celor patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 36 de ani. Suspecții sunt audiați la DIICOT Buzău, urmând ca procurorii să propună măsurile legale în cazul acestora, în dosarul în care se fac cercetări pentru proxenetism și trafic de persoane.

Perchezițile au fost făcute de procurorii DIICOT Buzău și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciile de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, Botoșani și Serviciul Acțiuni Speciale din IPJ Buzău. Acțiunea a fost sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.