Patru universități britanice organizează admiterea la București. „Românii sunt creativi și silitori și au o abilitate rară de a se integra foarte ușor”

Publicat: 08 07. 2015, 22:04

Cele patru universități din Marea Britanie vin în Capitală pentru a susține interviuri cu admitere pe loc cu absolvenții clasei a XII-a. Perioada în care ele acordă consultanță gratuită coincide cu prima săptămână de înscriere la universitățile din România.

 „Profesorii de la University of Greenwich sunt încântați să primească studenți români. Reprezentanții universității vin în România în mod special pentru că apreciază nivelul foarte bun de limba engleză al tinerilor români, faptul că sunt creativi și silitori și au o abilitate rară de a se integra foarte ușor într-un mediu multicultural”, spune  Mark Blakemore de la University of Greenwich.

Reprezentanții universităților britanice spun că nu sunt în concurență directă cu cele românești deoarece nu au aceleași programe.

„Din anumite puncte de vedere se află într-o compeție cu universitățile din România, însă studiile în Marea Britanie sunt complet diferite. Această sesiune de admitere reprezintă o oportunitate pentru elevii care au simț de aventură mai crescut și vor să studieze în străinătate unde vor avea șansa de a experimenta o cultură și un stil de predare complet diferite”, a spus Salvatore Genovesi de la Universitatea Anglia Ruskin.

Absolvenții clasei a XII-a care își doresc să participe la un interviu cu una dintre cele patru universități vor fi ajutați, în mod gratuit, de un consilier Edmundo, să își pregătească toate documentele necesare. Pentru a se putea înscrie la interviu, elevii trebuie să completeze un formular, până pe 11 iulie, care se găsește pe site-ul www.edmundo.ro. După aceea, un consilier Edmundo îi va contacta.