PDL cere premierului și guvernatorului BNR să prezinte la Parlament situația economică a României

Publicat: 15 02. 2012, 11:48
Actualizat: 19 06. 2012, 11:58
PDL solicită premierului Călin Popescu Tăriceanu și guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, să prezinte în fața Parlamentului în mod foarte clar situația economică a României și măsurile de redresare economică, pentru a împiedica un colaps economic, a declarat liderul PDL, Emil Boc.

PDL solicită premierului Călin Popescu Tăriceanu și guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, să prezinte în fața Parlamentului în mod foarte clar situația economică a României și măsurile de redresare economică, pentru a împiedica un colaps economic, a declarat liderul PDL, Emil Boc. Boc a acuzat, miercuri, într-o conferință de presă, Guvernul Tăriceanu că a reușit, în mai puțin de opt luni, să anuleze toată creșterea economică pe care a avut-o România imediat după ce Alianța DA a ajuns la guvernare.

"Cursul valutar este la nivelul lui februarie 2005, ceea ce demonstrează falimentul politicii economice a Guvernului Tăriceanu, incapacitatea acestuia de a rămâne în programul de guvernare după ce PD a fost eliminat în aprilie 2007 de la guvernare", a spus Boc. El a susținut că România este amenințată de un colaps economic care devine certitudine pe zi ce trece. "Nu mai vorbim de factura la întreținere din cauza scumpirii energiei, de propunerea de majorare a prețului la gaze care vor arunca în aer facturile românilor și situația economică a acestora", a subliniat liderul PDL.

Potrivit acestuia, Guvernul Tăriceanu a reușit, prin contraperformanța economică, să anihileze orice efect al creșterii pensiilor. "Efectul majorării pensiilor este terminat din cauza inflației și creșterii galopante a prețului la energie, facturii la întreținere și a produselor de consum. Pensionarii au primit cu o mână și li s-a luat cu două, din cauza inconsecvenței Cabinetului care a luat măsuri populiste", a mai spus Boc.

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a exprimat, marți, încrederea băncii centrale că leul are puterea să se redreseze și chiar să revină. În ultimele șase luni ale anului trecut, cursul a urcat de la un minimum de 3,1112 lei/euro la 3,6102 lei/euro, în ultima ședință din 2007, respectiv o depreciere a monedei naționale de 16%.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro